R. Kercher

R. Kercher

Van scepsis naar geloof in GOEDE acupuncturisten.

Op 23 april 2017 was ik proefkonijn bij een vervolgstudie "prikken pijn weg" voor acupuncturisten.
Even een stapje terug ik heb al ruim twintig jaar last van pijn in de onderrug. Het begon met een wat branderig gevoel bij slenteren of lange tijd staan. In 2016 was het toegenomen tot een lage rug energie vreter. Wat resulteerde in vroeg naar bed gaan en om vaak wat later opstaan, niet meer slenteren en zo min mogelijk lang staan. In het verleden zijn er foto's van de lage rug genomen (geen hernia) en heb ik diverse zaken geprobeerd waaronder acupunctuur, wat geen verbetering liet zien.
Ik sta dan ook niet gelijk in de startblokken als iemand weer eens wat oppert in het alternatieve circuit.

Ben 62 geworden in april 2017 en ik kreeg steeds meer klachtjes. Van trigger finger tot aan de steeds erger wordende rugpijn. Tijd voor een grote beurt in 2017.
Nathalie vroeg mij om proefpersoon te willen zijn bij de cursus "prikken pijn weg". Ik heb daar dan ook nauwelijks over na hoeven denken, ja dat lijkt mij prima. Maar nog wel met een stevige scepsis van mijn kant over de uitkomst.
Ik werd verwacht om 2 uur in Amersfoort. Er waren zo'n dertig cursisten, twee docenten en een achttal behandeltafels. Op iedere tafel 1 patient met daaromheen een drietal cursisten. Het was volgens mij de bedoeling om de klachten van de patient in beeld te krijgen en dan een behandelplan op te zetten. Na een half uur te zijn ondervraagd was het de cursisten volgens mij nog niet geheel duidelijk hoe ze dit nu het beste konden aanpakken. Een van de docenten kwam erbij staan en vroeg naar het behandelplan en de aanpak van mijn problemen... ze kwamen er niet echt uit. Op dat moment vroeg de docent of ik wou gaan liggen dan liet hij zien wat de aanpak zou moeten zijn. Binnen drie minuten had ik zo'n 24 naalden in het midden van mijn hoofd gezet. Resultaat zweten op het hoofd en enorm zweten op de onderrug en een branderig gevoel. 20 minuten later werden de naalden eruit gehaald en er werd mij gevraagd te gaan staan en wat te lopen.
Twee zaken vallen dan op.
1. Bewegingen gaan soepeler alles zit wat losser.
2. De hersenen geloven niet in het feit dat het minder zeer doet in de onderrug.
Maar het ging steeds beter. De volgende dag werd ik zelfs eerder wakker en ik had meer energie en dus kon ik later gaan slapen. Ik kon weer meer gaan doen. En de focus die eerst op het pijn gebied lag verdween langzaam naar de achtergrond.
De sessie "prikken pijn weg" had dus geholpen. Ik liep voor die sessie ook nog bij rugfysio om houding en spieren te verstevigen. Ook de rugfysio ging na de acupunctuur sessie beter. Na een week of drie vier kwam de pijn weer langzaam terug maar was nog altijd beter dan wat ik lange tijd daarvoor had. Afspraak gemaakt bij Nathalie en ik kan wel zeggen dat het veel beter gaat. Het is niet weg maar dan kan volgens mij ook niet maar van een 8 in pijn terug naar een 2-3 als ik het zelf niet al te bond maak.
Van scepsis naar geloof in GOEDE acupuncturisten.

Over
Acupunctuur