Nathalie, acupuncturist en docent Zhineng Qigong

Ik ben Nathalie de Haas (1972), acupuncturist en docent Zhineng Qigong. Ik ben er trots op dat ik na zoveel jaar eindelijk mijn levensintentie en passie heb gevonden en ook mag uitvoeren: mensen helpen gezond te zijn. Dit doe ik met behulp van Acupunctuur en Zhineng Qigong.

Lang, lang geleden heb ik een opleiding in de chemie gedaan, in combinatie met IT. De banen lagen voor het oprapen in de IT (en niet in de chemie), dus ben ik als programmeur in de IT beland. Het leven gaat zoals het gaat en enkele jaren later ben ik mede-ondernemer in een marketing communicatie bedrijf waarin ik vooral met IT bezig ben.

Na een tweede burn-out begreep ik dat het tijd werd om te luisteren naar mijzelf en het roer om te gooien; tijd voor verandering. Op een open dag van Qing Bai voor de opleiding Acupunctuur nam ik deel aan een demo voor de opleiding Zhineng Qigong docent. Anne Hering leidde ons door mijn eerste Lift Chi Up Pour Chi Down en ik vond het geweldig! Ik voelde me in die 20 minuten zo fijn, dat gevoel had ik in geen tijden gehad. Ik heb direct besloten om de opleiding Zhineng Qigong docent te volgen om aan mijzelf te werken.

Opleiding tot acupuncturist

Nadat ik die opleiding had voltooid, ben ik gestart met de 3-jarige opleiding tot acupuncturist (Traditioneel Chinese Geneeskunde) bij Qing Bai. Met een open blik naar het menselijk lichaam kijken, begrijpen hoe het werkt en vooral begrijpen wat er gebeurt als iets in dat lichaam niet goed werkt; verbanden leggen met Qi en Qigong… magisch! Ik ben en blijf er gepassioneerd over; het menselijk lichaam, TCM en Zhineng Qigong zijn zo mooi.

Bloed, zweet en tranen… Veel studeren, oefenen en zelfreflectie later ben ik in 2016 vol trots afgestudeerd. In 2017 heb ik succesvol de Westers Medische Basisopleiding afgerond om ook vanuit westers oogpunt te begrijpen wat er speelt in de mens.

Inmiddels heb ik de IT en marketing communicatie vaarwel gezegd en richt ik mij volledig op alles wat met mijn levensintentie te maken heeft: mensen helpen gezond te zijn. En dat doe ik als acupuncturist en docent Zhineng Qigong in mijn praktijk in Soest.

Eeuwige student: nascholingen en Workshops

Ik was er al voor gewaarschuwd; als je je in de TCM gaat verdiepen, wordt je een eeuwige student. Er is zoveel te leren, zoveel te begrijpen, dat kun je niet in een paar jaar voor elkaar krijgen. Gelukkig maakt de passie voor het vak studeren tot een genot, dus volg ik met plezier nascholingen, stages en workshops en neem ik elke 2 maanden deel aan een intervisiegroep van mede vak-idioten.

Acupunctuur & Westers Medische Basiskennis

Chinese Kruidengeneeskunde module 1, 2 – Oxrider Academy
Integrative Medicine, at the crossroads – Shenzhou University, Martien Brands
Bu Ming – het voeden van je bestemming – Oxrider Academy, Yan Schroen
Covid en ons immuunsysteem – TCMA, Theckla Hekker
Acupunctuurstrategie voor psycho-emotionele ziekteoorzaken – ICZO, Brono Braeckman
Sporten op het randje en erover; de meest voorkomende sportblessures en hun behandeling – TCMA, Frank van Hellemondt en Robbart van Linschoten, sportartsen.
Depressie, bipolariteit, suicide – TCMA, Duuk Sierink, psychiater
De kracht van plantaardige voeding bij het voorkomen en behandelen van chronische ziekten – TCMA, Jan Martijn Oosterveen, huisarts
De acupuncturist als counselor – TCMA, Willem Pinksterboer en Sander van Hesteren
Moxa helend vuur – Qing Bai, Jolinda van Hoogdalem
Masterclass Meridians and Points: the way of the acupuncturist – Qing Bai, Elisabeth Rochat de la Vallée
KAN Herbs – OTCG, Ludo Kenens
The foundations of Facial (Cosmetic) acupuncture: A Constitutional approach – Qing Bai, Mary Elizabeth Wakefield
Hoogsensitiviteit – Con Amore
Intervisie – Qing Bai, Ineke van der Ham
Auriculotherapie (ooracupunctuur)  I – Qing Bai, Dianne Sommers
Pijn bestrijden met acupunctuur I, II en III; de balansmethode van dr. Tan – Qing Bai, Kris Oosting
Psychosomatiek – Henk Fransen
Classical texts of meridian theories in TCM – Prof. Dr. Li Jie
Studiereis naar 2nd Peoples Hospital QingDao
Applied Channel theory: Channel diagnosis and palpation – Jonathan Wang

Zhineng Qigong

2018: 8-daagse Zhineng Qigong workshop met Henk Fransen en Xie Chuan – Hemrik
2018: 5 daagse level 3 workshop met Xie Chuan – Almere
2017: 8-daagse Zhineng Qigong workshop met Henk Fransen en Xie Chuan – Hemrik
2016: Certificate of participation 4-day workshop Zhineng Qigong with Master Yuantong Liu – Zhigong Institute Epe
2015: Certificate of participation 8-day workshop Zhineng Qigong with Master Yuantong Liu – Zhigong Institute Epe
2014: Certificate of participation 8-day workshop Zhineng Qigong with Master Guang De Feng en Master Yuantong Liu – Zhigong Institute Epe
2013: Certificate of participation 8-day workshop Zhineng Qigong Level 1, 2 and 3 with Master Yuantong Liu – Zhigong Institute Epe
2013: Certificaat Zhineng Qigong docent level 1 – Qing Bai

En verder ook…

Handenmassage in de zorg – Unity Care