Consult tijdens COVID-19 periode

Gelukkig mag ik je sinds 11 mei 2020 weer ontvangen in de praktijk voor een therapeutisch consult of een behandeling aan huis uitvoeren. Omdat het COVID-19 virus nog steeds actief is, zijn er bepaalde spelregels opgesteld voor het veilig werken in de acupunctuurpraktijk. Ik verzoek je deze aandachtig te lezen en te respecteren. Alleen samen kunnen we zorgen voor jouw en mijn veiligheid.

 • Ik plan mijn afspraken zo, dat het aantal mensen in de wachtruimte tot een minimum is beperkt.
 • Voordat je naar de afspraak komt, ontvang je van mij een lijst met triagevragen. Vul deze in en stuur deze naar mij retour. Aan de hand daarvan kan ik bepalen of je naar de praktijk mag komen voor de afspraak. Geef mij altijd vooraf door als er iets is veranderd dat zou kunnen duiden op een COVID-19 infectie. De symptomen vindt je onderaan dit document.
 • Blijf thuis indien jij of een van jouw gezinsleden symptomen van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen heeft. Ik vraag je dringend contact met me op te nemen om dit te bespreken, zodat de afspraak geannuleerd kan worden. Tot nader order worden deze geannuleerde afspraken niet in rekening gebracht, ongeacht of de annulering  tijdig is.
 • Houd rekening met elkaar, als je in de praktijk toch iemand moet passeren.
 • Neem zo min mogelijk spullen mee en houd wat noodzakelijk is in je tas of jaszak; laat horloge en sieraden thuis.
 • Neem twee of drie schone badlakens mee naar de praktijk.
 • Kom op tijd, maar niet te vroeg.
 • Houd je te allen tijde aan de algemene hygiënerichtlijnen met betrekking tot hoesten en niezen in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes etc.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst: door deze 20 seconden te wassen met zeep of door te wrijven met handalcohol tot ze droog zijn.
 • Raak zo min mogelijk aan in de praktijk.
 • Het toilet is tijdelijk niet te gebruiken, noodsituaties uitgezonderd; ga dus thuis naar het toilet vóór je vertrekt. Moet je het toilet toch gebruiken, meld mij dit dan.
 • Kom zoveel mogelijk alleen. Laat een eventuele begeleider elders wachten, bijvoorbeeld buiten of in de auto. Een kind (tot 16 jaar) mag uiteraard begeleid worden door een van de ouders.
 • Voor en na de behandeling reinig ik mijn handen en polsen met zeep of handalcohol.
 • Na ieder consult worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt.
 • Ik blijf tijdens het consult zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand van u.
 • Tijdens therapeutische handelingen op minder dan 1,5 meter afstand hoef ik geen mondkapje of handschoenen te dragen, maar het mag wel. Daarin maak ik een professionele afweging voor uw en mijn eigen veiligheid.
 • Wil je graag dat ik toch een mondkapje draag tijdens het consult? Geef dat aan, dan doe ik dat uiteraard. Zonder enige discussie.
 • Ondanks het opvolgen van deze adviezen blijft er een kleine kans bestaan dat je in de praktijk of op reis daarnaartoe wordt besmet met het coronavirus. Door het maken van een afspraak aanvaard je dat risico.
 • Ik nodig je van harte uit om bij vragen telefonisch contact met mij op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Nathalie

Symptomen COVID-19

Als symptomen bij (mogelijk) COVID-19 worden beschouwd:

 • Neusverkoudheid, hoesten, kuchen of niezen*
 • Loopneus
 • Keelpijn
 • Verlies van reuk en/of smaak
 • Verhoging (tot 38 graden) of koorts (38 graden of hoger)
 • Kortademigheid
 • Moeheid*
 • Hoofdpijn*
 • Conjunctivitis (slijmvliesontsteking van het oog, met roodheid)
 • Zich ziek voelen en/of diarree*

* Indien u bekend bent met deze klachten, m.a.w. u herkent deze bij uzelf, dan zullen deze symptomen waarschijnlijk geen teken van een COVID-19 infectie zijn. Meldt dit wel altijd aan uw therapeut.

Belangrijkste triagevragen

 • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
 • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
 • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen COVID-19 vastgesteld?